Så enkelt och så gott. Det enda som krävs är att man har tiden att köra rostbiffen på låg värme. Örterna kan man variera från gång till gång eller efter vilka färska kryddor som finns hemma.
900g rostbiff
1 stor vitlöksklyfta
Kryddor: Flingsalt/havssalt, örtsalt, timjan (ca ½ kruka färsk), vitpeppar och lite cayennepeppar
Smör till ugnsformen
(Mitt kött var nästintill rumstempererat innan jag började tillagningen). Sätt ugnen på 140C (varmluft). Krossa vitlöksklyftan och gnid in köttet med den, lägg den sen tillsammans med köttet i formen. Krydda med salt och peppar och gnid in kryddorna runt om hela rostbiffen. Smöra en liten och lagom ugnsform. Sätt in rostbiffen i mitten av ugnen. Grovhacka timjan, du kan ta bort de grövsta stjälkarna, jag lät mina vara kvar. Efter ca 45 min så vände jag på köttet för att sen vända tillbaka det dem sista 20min (varför jag vänder är mest för jag vill att ovansidan ska ta del av den goda skyn som köttet står i). Total ugnstid blev 1½h för att få ett rosa/mediumstekt resultat.
Ta ut köttet ur ugnen. Lägg köttet på en bit ugns/aluminiumfolie och gnid in ovansidan med timjan och svep om biffen med folien. Låt stå tills det ska servas. Jag lät köttet vila i ca 1h innan servering.
Skyn i ugnsformen använde jag till en god rödvinssky. Blandade skyn med rödvin, vatten och pyttelite socker (ett par nypor), smaka av och se om du behöver krydda skyn.
Rostbiffen är lika god på smörgåsen som till en härlig potatisgratäng med tillbehör och till en sallad.
Hello, just wanted to tell you, I loved this article. It was funny.
Keep on posting!
Hey would you mind sharing which blog platform you’re working with? I’m planning to
start my own blog in the near future but I’m having a tough time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.
P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!
If you are going for best contents like I do, just go to see this web
page all the time because it presents feature contents, thanks
This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I’ve shared your
site in my social networks!
Amazing things here. I am very happy to look your article.
Thanks so much and I am having a look forward to touch you.
Will you please drop me a mail?
My brother suggested I might like this website. He was totally right.
This post actually made my day. You can not
imagine just how much time I had spent for this information!
Thanks!
Magnificent beat ! I wish to apprentice whilst you amend your website, how can i subscribe for a weblog website?
The account helped me a applicable deal. I were tiny bit acquainted of this your broadcast provided brilliant clear idea