Kontrasterna känns stora

Jag smyger ner till stranden när alla andra i familjen sover. Klockan är 7 på morgonen. Hotellet vi spenderar våra sista 4 dagar på är ett lyxigt femstjärnigt hotell. Vi körde genom flera bommar r vi körde in på området. Taxin kontrollerades av vakter och en bombhund innan vi fick köra in. Vi har använt oss av samma chaufför nästan hela tiden och han har känts trygg och säker var vi kört, nu upplevdes han mer osäker och förvirrad. Han tyckte att allt såg lika dant ut och hade alltid svårt att hitta till hotellen här. Från att vi kört genom bommarna var plötsligt gatorna rena, fina och breda. Inget skräp syntes någonstans. Inga hundar sprang lekande lösa. När vi hittade till hotellet möttes vi av ljudet av en stor gonggong som slog för oss när vi hoppade ut ur vår taxi. Vi fick låta väskorna gå igenom kontroll och vi gick också genom en sådan som finns på flygplatser. Det kändes så annorlunda. Vi kom från att ha bott i både villor och bungalows men de låg närmre lokalbefolkningen. Priserna är mellan det dubbla och det tredubbla vad vi betalat tidigare för mat och tex massage.

Denna morgon när jag smyger ut möts jag av tysta fontäner som väntar på att turister ska vakna. Många av personalen är redan sysselsatta med att städa poolerna (som är 7 st stora på hotellet), vattna alla växter och snygga till området. Stranden är helt ren, inte en enda hund sover i morgonsolen. Morgonsolen bländar mig när jag tittar ut över havet men jag kan se några fiskare stå med havsvatten upp till höfterna för att få upp färsk fisk och skaldjur att lägga i alla restaurangens akvarier (kanske inte kallas så när det bara är vattenfyllda stora glasbehållare, inget annat i än fiskar).

Hotellet är otroligt vackert och jag kan inte låta bli att njuta. Men känner samtidigt att det inte känns lika äkta att bo här som det gjort på de andra boendena vi haft. Istället för en hund som husdjur har vi istället kalkoner som går runt på eftermiddagarna och mängder med ekorrar som gärna äter resterna som turisterna lämnar när de ätit på strandrestaurangen.

Imorgonkväll åker vi till flygplatsen och flyget tar oss mot Sverige kl 00:30.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s