Tröttnat lite på de vegetariska alternativen

Jag trodde det skulle finnas mängder med vegetarisk mat på hela ön. Ubud hade bra alternativ och god mat med många fler alternativ men nu har det varit lite tråkigare det sista. Det är pizza, oftast finns nasi goreng, ibland nån pasta och en annan balinesisk rätt gado gado som har varit god på några ställen och mindre god på något. Jag tog nudelsoppa med grönsaker och vitlöksbröd till igår som lunch. Men jag vill ha något matigare och med variation. Vi frågade efter vegetarisk restaurang här på Nusa Lembongan och flera sa Eco deli som fanns ca 10 min bort med flaktaxi. Så vi åkte dit igår kväll och det var bra mat. Inte så många alternativ men bra miljötänk och god mat. De serverade bara miljösmart mat, vatten gick att fylla på i egen flaska men de sålde inte vatten på flaska och ingen läsk eller öl. För barnen var det lite för starkt men precis lagom för mig och Henrik. Jag har sökt på fler vegetariska restauranger så kanske att vi åker till någon annan ikväll innan vi drar vidare till Nusa dua imorgon.

Annars har vi upplevt att servicen på restauranger har varit lite sådär. Många ställen som har glömt bort vår förrätt, ger en person maten först, lagom till den ätit upp får de andra sin mat. Några ggr har maten varit ljummen. Så lite blandade matupplevelser här. Vissa restauranger har varit jättebra men det är nog fler som varit mindre bra faktiskt. Kanske vi som är kräsna 😬 inte kul att gnälla men för många mindre bra matupplevelser för att låta bli. Samma med kaffet, så olika kvalitet.

Förlåt för ett gnälligt inlägg. Kanske börjar jag längta efter att laga min egen mat av mina egna grönsaker 😄

Även om vi åt lunch på ett halvtråkigt ställe (egentligen en stor välbesökt resturang) så var vi på en vacker strand igår, vi åkte buggy dit. Det var dream beach, stora kraftiga vågor så vi fick stå vid kanten och doppa oss.

Vi har en liten nalle till vakthund här på stället. Den är så söt och bara chillar här hela dagarna.

Knappt 500m bort har jag hittat ett mysigt yogaställe. Vi har bara varit 4 st på klasserna. Jag har gått på vinyasa flow och Hatha. I träden utanför hänger bananer i klasar och hönor och tuppar går runt fritt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s