Tuppfight

Jag satt och småpratade med Made (managern på villa Jolanda) och hans vän. I samband med att jag berättade att jag inte hittade några ägg i affären och sa att jag varit ute och gått i nästan två timmar för att hitta allt jag ville ha till frukost så berättade jag att vi har höns hemma. Made hade också höns och erbjöd oss ägg från hans gård. Jag visade ett foto på vår ena tupp och hans reaktion ”roosterfight, here the use them for roosterfight”. Jag hade helt glömt bort att det ens fanns tuppfight. Han fortsatte och sa att män där brukar samlas och sätta pengar på tupparna och sen se på när de slåss. Känns så sorgligt.

Han var även snabb med att säga att han inte gjorde det utan han gillade djur och var snäll mot alla djur. Ovan ser ni hur de sitter i bur.

2 reaktioner till “Tuppfight

    • Mammamandala

      Ja verkligen. Jag har även sett många frigående så det kanske inte är alla som bor så här. Kanske att det är just de som används till tuppfight som får sitta instängda. Vi såg en mammahöna med kycklingar som såg ut att vara några dagar. De gick obekymrade över vägen, väldigt trafikerad väg. Min tanke var att de kommer ju inte bli gamla. Men kanske klarar de sig trots deras riskfyllda liv 😬

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s