Tänkte försöka utmana mig själv…

eller kanske någon mer där ute. Idag var det dags för storhandling och vi har pratat mycket om ifall vi (jag och Henrik) skulle bli vegetarianer  Eller om vi ska äta lite kött och i så fall bara ”bra” kött, ekologiskt kött. Vi har fortfarande inte bestämt oss helt. Men vi börjar med att försöka att köpa det mesta kött ekologiskt. Idag när jag skulle storhandla bestämde jag mig för att utmana mig själv när det gäller ekologiska varor och börja tänka mer miljösmart (klimatsmart) när det gäller kosten. I alla fall till en början, sen går det ju att utveckla hur mycket som helst.

Av slutsumman på 1492:- var 493:- miljövaror. 18 varor av 64 var miljömärkta 😀 Det ser ju inte alls mycket ut när jag skriver det så, men jag känner att det är en bra början. Så nu börjar utmaningen.

Ifall det är någon som tycker det är kul att veta vilka varor jag köpte så skriver jag ner här. Om ingen tycker det är intressant så sparar jag det för min egen del 😉

Kravmärkt

A-fil, apelsin-& morotsjuice, äpple, banan, bladspenat, fetaost, gräddfil, kaffe, kokosflingor, timjan, vitlök, makaroner, mellanmjölk, nötfärs, kokosmjölk, toapapper, yoghurt och ägg.

 

 

 

2 reaktioner till “Tänkte försöka utmana mig själv…

  1. tirja

    Vi äter mycket ekologiskt kött, men det är från egen gård så då blir det ju lättare än om man går i butik och ska handla kött. Men köper vi kött är det bara svenskt åtminstone. Annars är vi otroligt dåliga på att handla ekologiskt.
    Dumt egentligen när man har möjligheten.

    • Mammamandala

      Jo det är ju sant att det är lite lättare om man har egen gård. Måste vara jätteskönt! Vi har även tänkt på det om vi skulle söka upp en gård här i närheten och köpa av. Nu får vi först bestämma om vi ska äta kött, eller hur mycket kött vi ska äta. Barnen kommer äta kött och till dem vill vi ju absolut ha bra kött. Men kanske svårt att göra åt 10-20kg kött, som man oftast får köpa från gårdarna, till barnen. När man kikar runt nu i butiken så finns ju det mesta med miljöalternativ så det är först o främst hos sig själv man får börja ändra sitt tänk. Sen om någon vara saknas kan man säkert be butiken att beställa hem. Vi köper från coop forum, de har mycket ekologiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s