Redo för ugnen! Uppdaterar med receptet!

20121231-150511.jpg

 

Pajdeg:

150g smör

3 dl vetemjöl special

1½ dl grahamsmjöl

1½ dl keso

3 msk pesto

Rör ihop smör och mjöl. Blanda ner övriga ingredienser och forma till en deg. Tryck ut degen i en smord pajform. Plasta och ställ i kylen minst 1h. Nagga med en gaffel och förgrädda 5-10 min i varmluftsugn 200C.

Äggstanning:

3 ägg

2 dl mjölk

Kryddor: örtsalt, salt, svartpeppar, cayennepeppar och timjan

Vispa lätt ihop ägg och mjölk och rör ner kryddorna.

Fyllning till pajen:

3-4 cm aubergine

1 vitlöksklyfta

Babyspenat (minns inte mängd)

12 cocktailtomater

1 burk kronärtskockshjärtan

1-2 dl oliver svarta + gröna (ta så mycket ni gillar)

200 g fetaost

1 rödlök

Riven lagrad ost + parmesanost

Skiva aubergine och vitlök, stek i olivolja några minuter, låt rinna av på papper. Skölj spenaten, dela tomaterna och kronärtskockshjärtanen (jag delade varje i fyra delar), tärna fetaosten, skiva rödlök och riv osten. Lägg spenaten underst på pajdegen. Placera ut övriga ingredienser som du önskar. Häll på äggstanning och strö över riven ost. In i ugnen på ca 50-55 min. När pajen hade fått en fin färg la jag över aluminiumfolie för att det översta skulle bli bränt. När den är klar och har svalnat lägg gärna över lite basilika eller timjan.

Serveras med en god sallad.

 

 

Annonser

7 reaktioner till “Redo för ugnen! Uppdaterar med receptet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s