Stekt blomkål

Till de vitlöksfrästa kotletterna blev det stekt gräddig blomkål med persilja, enkelt och gott.

Receptet får bli ett ungefärligt för jag har inga mått på hur jag gjorde. Dela ett halvt litet blomkålshuvud i lagom bitar. Jag använde samma panna som köttet stekts i och lät vitlöksklyftorna ligga kvar i pannan. Smält en klick smör, lägg i blomkålsbuketterna. Låt de stekas ett par minuter, häll på va 1 dl vatten för att blomkålen ska mjukna lite. Ner med ca 1/2 dl hackad bladpersilja och en skvätt grädde, krydda och smaka av med örtsalt och peppar. Om ni inte steker i samma panna som köttet kan det vara gott med lite buljong i istället.

Ber om ursäkt för mina foton, har varit lat nu det sista och bloggar med mobilen och använder alltså mobilkameran istället för den riktiga 🙂

20120326-212838.jpg

2 reaktioner till “Stekt blomkål

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s