Ratatouille, en god fransk grönsaksröra

Ja, det här får bli mitt första matinlägg på väldigt väldigt länge. Jag känner ju att jag vill skriva oftare men samtidigt har orken tappats lite på vägen, fråga mig inte vilken väg, kanske tidsvägen om det finns någon sån.

Vi åt en enkel ratatouille idag med vitlöksstekt kotlett, barnen hade ris till. Annars gott till det mesta och ett bra tillbehör när man kör GI.

½ aubergine

½ squash

3 vitlöksklyftor

1 gul lök

1½-2 paprikor i olika färger (jag hade ca ½  gul,  ½ grön o ½ röd)

900 g tomatkross

Kryddor: salt, cayennepeppar o svartpeppar (grovkrossad)

Tärna alla grönsaker o riv vitlöken. Värm solrosolja i en kastrull och börja med att steka lök o vitlök. Lägg i resten av grönsakerna och låt fräsa en stund under omrörning. Häll i tomatkrossen i och krydda. Låt röran småputtra 20-30 min under lock, rör om lite då o då.

2 reaktioner till “Ratatouille, en god fransk grönsaksröra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s