Rödbetsbiffar med hackade cashewnötter

Nu i rödbetstider var dessa biffar perfekt, billigt, snabbt o enkelt att laga. Jag har en önskan om att bli bättre på säsongsmat, jag försöker men vet att det är väldigt långt kvar, men som med allt så måste man börja någonstans. Så här kommer ett recept på höstens rödbetsbiffar.

½ kg färska rödbetor, ekologiska

1 liten gul lök

2 msk vetekross

1 ägg

1-2 kall kokt potatis

Kryddor: nymald salt och svartpeppar

Cashewnötter

Skala rödbetorna och mixa i matberedare. Dela löken och mixa den också och häll i äggen och mixa en omgång till, egentligen räcker det säkert att bara röra ner ägget men jag körde det i beredaren. Mosa potatisen och rör ihop med rödbetssmeten.Krydda. Forma till biffar och lägg i varm panna med smör. Får erkänna att de var inte så enkla

 i början att vända, andra omgången gick lättare, när jag hade sänkt värmen.

Möjligt att man skulle kunna ha 1msk sojamjöl eller nåt liknande i smeten också för att lättare få dem att hålla ihop men har man tålamod och är försiktig i vändningarna så klarar de sig. Ingen av mina föll isär 🙂 Hacka cashewnötter och häll över vid servering. Alternativt kan man vända i nötter innan stekning.

Här serverades biffarna till potatisstavar i ugn med en kall gräslöksås gjord på yoghurt o med honung. Som sagt enkelt och gott en torsdag. Smaklig måltid. Förresten, ett litet erkännande till kanske, biffarna var inte så poppis hos barnen men Henrik och jag tyckte de var kanon!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: