Den beroendeframkallande aiolin

Aioli, vitlöksmajonäs, det är sååå otroligt gott. Jag älskar att bre det på nybakt bröd som tillbehör till middag, eller till förrätt. Perfekt som kall sås till grillat i sommar. Ja, aioli kan nog passa till det mesta, hihi, om man gillar vitlök som jag. Just det, perfekt även till räkor och kräftor 😀

1 äggula (2 om äggen är små)
1 tsk citronsaft
2 vitlöksklyftor
1, 25 dl rapsolja
Salt och peppar
Nyklippt gräslök

Riv vitlöksklyftorna och vispa ihop lätt med äggula och citronsaft (med handvisp). Sen är det dags att droppvis vispa ner oljan, här går det bra med elvisp som kan underlätta och du slipper mjölksyra 🙂 Smaka av med nymald salt och peppar (svartpeppar brukar jag ha). Avsluta med att klippa över gräslök. Servera och njut!

Advertisements

4 kommentarer (+lägga till din?)

  1. MammaKatarina
    Apr 20, 2011 @ 18:47:46

    Åhh vad gott.
    Tack för receptet!
    trevlig kväll

    Svara

  2. Mammamandala
    Apr 20, 2011 @ 19:08:12

    Varsågod 😀 Ja, verkligen godaste godaste! Ha en skön kväll du med Katarina!

    Svara

  3. Ann-Sofi
    Apr 26, 2011 @ 20:49:44

    Åh vad gott:)

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: