Veggibullar igen, en variant till (vegobullar)

Jag tror att dessa är mina nya favoriter faktiskt, enklast var de med att göra och höll ihop kanonbra. Jag jämför med mina egna vegetariska bullar/bollar/biffar. Det enda som känns lite tråkigt är att tjejerna, mest lilltjejen helst inte äter några alls. Hon tog en halv och tog en tugga av den halva. Men om jag fortsätter att servera detta 15ggr till så kanske hon vänjer sig?! För visst var det väl så att om man äter något 20ggr så vänder det och man kan börja gilla sånt man inte tidigare gillat.

2 dl sojabönor (kokta)
150g gröna linser (kokta)
1 dl solrosfrön
1 vitlöksklyfta
1 ägg
2 msk fibrex
1 msk dinkelmjöl, fullkorn
1 msk boveteflingor
Ca ½ dl vatten
Ca 1 msk citronsaft
Kryddor: salt, koriander, spiskummin, cayennepeppar, 5 myntablad, några kvistar persilja´(jag hade gärna tagit mer än några kvistar persilja men den tog slut här hemma).

Mixa allt i matberedare, forma till bullar och lägg bullarna på en tallrik. Jag lät sen tallriken stå i kylen ca 10 min, inget måste men så blev det denna gång.  Värm upp rapsolja i panna och stek veggibullarna tills de får en härlig knaprig yta.  Visst var det enkelt?

Jag serverade en bulgursallad med bla fetaost, oliver och tomat till och en god krämig vitlöksröra.

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Trackback: Dags för ny veckomatsedel, vecka 35 « Mammamandala's Blog
  2. Trackback: En ny veckomatsedel, det mesta vegetariskt, vecka 15 | Mammamandala's Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: