En variant på min röda currygryta, thaigryta

Vilgot lärde sig ett nytt ord idag, starkt, upprepade sig under hela middagen, pekade på munnen, grimaserade lite smått och ropade sen mer mer mer. Cassiopeja sa lite försiktigt att det var starkt men jättegott, drack massor med vatten och efter sin andra portion frågade hon om hon fick ta lite paus och vila munnen och sen äta mer. En stund senare åt hon tre!!! portioner till. Ett gott betyg skulle jag gissa 😀  Henrik hade gått o längtat efter ris till grytan när han kom hem från träning, men riset var uppätet, hihi, av Peja.

½ kyckling, köttet från en halv kyckling, går supersnabbt om du har det klart sedan tidigare, tex infryst.
1 lök
2 vitlöksklyftor
6-8 champinjoner
½-1 burk minimajs, jag hade ½ idag men Vilgot ville äta massor med minimajs så nästa gång blir det 1 burk.
ca 2 msk tomatpuré
2 msk röd currypasta
½ lime, skal + saft
1 burk kokosmjölk
1 dl vatten
Broccoli, färsk
Mandel
Basilika
Kryddor: Salt, curry, gurkmeja, paprikapulver och koriander

Förbered grönsakerna och tärna kycklingen. Bränn av kryddorna (inte saltet). Fräs lök, vitlök och champinjoner. Rör ner tomatpuré & currypasta och blanda med lök och svamp.  Rör runt väl och vänd sen ner kycklingen och minimajs, häll i kokosmjölk och vatten. Riv ner skalet av limen och pressa ur saften. Har du färsk basilika så tar du några blad och bryter ner. Jag lägger i broccoli sist för att den ska hålla sig med lite tuggmotstånd när grytan serveras. Smaka av och salta ev. Klart att servera, gärna med grovhackade mandlar över och basilika (ris om du inte kör GI).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: