Marinerad och gratinerad sparris med brieost.

Jag har inte hunnit med att uppdatera från Henrik och min 3-rätterskväll i lördags. Men här kommer förrätten som bestod av lime- & chilimarinerad sparris gratinerad med brieost. Till det hade vi nybakt fransk baguett med en egen aioli. Aioli än nog beroendeframkallande, kör du GI så hoppa över brödet men låt aiolin servas till sparrisen ändå, det var supersmarrigt 😀 Aioli är verkligen sååå otroligt gott. Jag får se när jag hinner lägga upp resten av middagen. Efterrätten stod Henrik för så den kan jag inte ta åt mig äran av.

6 sparris, 2-3 per person
1 lime, skal + saft
½-1 röd spansk peppar, chili
3 tunna skivor brieost 

Skölj sparrisen och lägg i en plastpåse. Riv skalet av limen och pressa saften över sparrisen i påsen. Finhacka chilipepparn och lägg ner i påsen och lägg även i det mesta av limeskalet. Försök gnid runt sparrisen så det blandas väl med chilin och limen. Låt marineras i ett par h. Sätt ugnen på 230C grill. Lägg sparrisen i en ugnsform, häll över så mycket det går av marinaden. Skiva ca tre tunna, långa skivor brieost och lägg över skaften, låt toppen synas. Gratinera i ugn tills osten smält och allt har fått lite färg.

Vi åt detta som förrätt tillsammans med nybakt fransk baguette och aioli. Supergott!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: