Ser fram emot kvällen

som har planerats att inspireras från det Franska köket, det ska bli en 3-rättersmiddag utan barn. Henrik har varit den som planerat och kommit med idéer och det som nu handlats hem är bland annat sparris, oxfilé, brieost, chevréost, konjak, haricots verts, ägg, vaniljstång, grädde och lite blandat med färska kryddor. Några olika sorter vin står det också och väntar.

Det ska bli så skönt att få sitta ner och äta en hel middag utan att behöva stressa eller bli avbruten av något kärt litet barn som inte tycker det är lika kul att njuta av middagarna. Väldigt skönt ska det även bli att få sova ut imorgon, ingen skridskoträning förrän 10.30, lyx!

Uppdaterar  med kvällens meny och foton så fort det är möjligt  🙂

5 reaktioner till “Ser fram emot kvällen

 1. Camilla

  Ha en jättefin kväll. Det låter sååå mysigt. Blir inspirerad att göra detsamma härhemma någon barnvaktskväll. Man behöver nog de där ensamma stunderna mer än man kanske vet?

  Kram

  (om du mot förmodan behöver slänga lite sopor under kvällen så hör av dig. 🙂 efter dagens vedermödor så är det inte omöjligt att jag går ut i kvällsluften ett par gånger.)

 2. Mammamandala

  Tack Camilla. Hoppas du inte är helt slut i huvudet. Det kan nog tänkas att en o annan soppåse behöver slängas, får se om Henrik tycker det med 😉

  Jag tror det kan vara superviktigt att försöka hitta stunder där man engagerar sig i varandra och att man gör något mysigt ihop, lagar och njuter av god mat och ger varandra kvalitetstid. Minns inte när vi gjorde något sånt här.

  Kram (smsar om jag blir utsläppt ;-))

 3. Camilla

  Åh, jag är verkligen trött i skalet. Inte gick det så värst bra heller.
  Men det gör ju inte så mycket 🙂 Det gick tillräckligt bra.
  Ja, vi får se om du blir utsläppt, om det skulle falla sig så, så vet du mitt numro 🙂
  Har full förståelse om du inte vill bryta tvåsamhetsmyset, H kanske hänger med ut en sväng om du behöver luft?

  Ha en underbar kväll!
  Kramar

  • Mammamandala

   Tack Ulrika, kvällen blev verkligen precis så god och mysig som jag hade föreställt mig, kanske något godare 😀 Det var verkligen superhärligt att få laga mat utan att stressa, dricka ett glas vin ja och bara njuta.

   Ska försöka lägga upp recept på något av det ikväll!

   Nu sitter jag här och sorterar tvätt + sprutar vanish på fläckar och har två kycklingar som grillas i ugnen. Alltså tillbaka till det vanliga familjelivet 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s