Friterad kyckling

Frityrsmeten har jag inte själv hittat på utan fått från inspiration från nätet. Det är väldigt sällan vi gör friterad kyckling men när barnen får höra att det blir så hoppar de av glädje, hihi. Speciellt Ofelia, hon åt flest av oss alla, tom mer än mig och Henrik. Inte särskilt nyttigt med upphettad olja men naturliga produkter i alla fall 😉

Ett recept jag länge har tänkt lägg ut men det har inte blivit av. Men här kommer det.

3 kycklingfiléer, då blir det aldrig något över i vår familj, så öka gärna på receptet lite.
ca 1dl mjöl
Kryddor: salt och peppar
 
Frityrsmet:
3 ägg
½ dl mineralvatten
Salt 

Rapsolja, många dl.

Skölj och torka kycklingfiléerna. Dela de på mitten så de inte blir lika höga, då går det mycket fortare att fritera. Skär sen i lagom bitar. Krydda med salt och peppar och vänd/doppa i mjölet och lägg på en tallrik eller liknande. Jag tycker det är enkelt att använda en matlagningspincett till alla momenten.

Dela äggen i gulor och vitor för sig i olika skålar. Vispa upp vitorna till ett hårt fast skum. Vispa sen gulorna tillsammans med mineralvatten och salt. Hetta upp en panna/kastrull med olja, det ska vara mycket olja, tar man flera cm så behöver de inte vändas men jag är lite rädd för het olja och väljer därför att ha ca 1-2cm med olja i en stekpanna. Oljan ska hettas upp till ca 170-180C, lättast att använda en digital termometer men tyvärr kan jag inte ställa in min på så hög värme, så jag brukar lägga i lite frityrsmet för att testa värmen. 

Blanda ner äggvitan i gulan och rör om. Doppa kycklingbitarna i smeten och lägg på ett stort fat, eller jag brukar lägga det i skålen där äggvitan vispades. När oljan är klar är det bara att börja lägga ner kycklingbitarna, det ska låta lite om dem när de läggs ner, men inte ryka. Lägg inte i allt för många så temperaturen sänks. När kycklingbitarna ser ut att ha fått en fin färg så testa en genom att skära igenom och se så den är genomstekt. Sen är det bara att servera till en sötsursås och en massa goda grönsaker. Barnen äter ris och apelsin också till.

Glöm inte att ha ett lock nära till hands, om det skulle börja brinna kväver du elden med locket, inget vatten!

Annonser

10 reaktioner till “Friterad kyckling

  1. Mammamandala

    Tack vad kul att du tycker det ser gott ut, onyttigt men väldigt gott måste jag säga 😀

    Ska kika in och se på förklädet!

  2. http://www.wearecirca.com

    Having read this I thought it was really enlightening.
    I appreciate you spending some time and effort to put this information
    together. I once again find myself personally spending way too much time both reading and posting
    comments. But so what, it was still worthwhile!

  3. Abbie

    Plus, farmacia on line treats erectile dysfunction in Britain.
    After i began this subject, I guess? We took what we
    needed to take it in the air for 20 minutes, and eat it.

  4. ED治療薬

    おはよう。私は、来月で39歳になります。ですが今年に入ってから悩みがあります。それはEDです。妻とは、趣味が合うし毎日仲が良いです。ですがいざ事を始めようとしても立ってくれないのです。そのときでも奥さんは、気にしないでまたやろうよって言ってくれるし優しいです。でもそれが私とって悲しすぎる。そこで本気でED治療してみることにしました。まずは近所の病院に行ってみます。ネットでサイトをチェックしてみるとED治療薬を服用して治していくみたいです。レビトラやシアリスだと思うし、このごろはジェネリックもあります。カマグラやメガリスなどが知名度高いです。

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s