Veggibullar, vegetariska kikärtsbullar med bl.a vitlök och morot

Jag tycker verkligen det e supergott och mättande med vegetariska bullar/bollar/biffar, vet aldrig vad jag ska kalla dem (ska man vara lite klyschig och säga kärt barn många namn…hihi, ok, nä låter bli). Här kommer dagens variant på veggibollar som de får kallas idag. Perfekt är också att det passar så bra helt utan kolhydrater som tillbehör, det är så gott bara med en sallad och något krämigt.

1 ägg
2 msk fibrex
1 msk linfrö
1 msk krossat bovete
2 msk mjölk (utesluter nog nästa gång, bullarna något lösa) 

300g kikärtor, kokta
100g morot, riven
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 dl solrosfrön
½ grön chilipeppar
2 msk citron
Kryddor: salt, vitpeppar, spiskummin, lite färsk oregano och basilika 

Koka upp lite vatten som du kan koka den rivna moroten i ca 5 min. Rör ihop äggblandningen, låt svälla minst 5 min, krydda med salt, vitpeppar och spiskummin. Hacka chilipepparn. Mixa lök, vitlök, solrosfrön, kikärtor, citron, chilipeppar, några kvistar oregano och basilika tillsammans med moroten när den har svalnat. Blanda med äggblandningen och forma till bullar eller biffar. Stek på ganska hög värme i olja. Vänd på dem försiktigt efter att de fått färg och stelnat till lite. Servera gärna med en god olivsallad, gräddfil eller en klick kall vitlöksröra och avokado.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: