Helstekt fläskytterfilé med pestosmör

Jag hade trott att fläskytterfilén skulle ta lång tid i ugnen och lång tid för matlagning har man/jag sällan på vardagarna. Men det gick faktiskt ganska fort. Så om man sätter igång på direkt när man kommer hem från jobb/skola så tar det inte längre tid än annan mat. Saftigt och gott, serverat med en mozzarellasallad.

Pestosmör: 25g smör, 3 msk pesto, rör ihop.

Helstekt fläskytterfile: 1 fläskytterfilé, rosmarin, salt, chilipulver och svartpeppar. Olja till ugnsform och till stekning.

Sätt ugnen på 200C (hade det varit helg eller jag hade haft mer tid hade jag valt att ha ugnen på en lägre temp, ca 150C och istället haft inne köttet en längre tid). Skär snitt längs hela filén, krydda med svartpeppar. Hetta upp en stekpanna, krydda i pannan med chilipulver, i med olja och grovhackad rosmarin. Lägg ner filén och låt den få färg runt hela. Lägg över i ugnsform, låt vara inne i 25-35 min. Använd gärna ugnstermometer, jag ställde in min på 70C, 66-70C är ok för fläskkött, köttet höjer sin temperatur med några grader efter att det har tagits ut ur ugnen. Placera filén i ugnsfolie och klicka över pestosmöret, vik över folien och låt vila ca 20 min. Servera gärna den helstekta ytterfilén med en god mozzarellasallad.

5 reaktioner till “Helstekt fläskytterfilé med pestosmör

  1. North West

    Isla de la Cartuja is a boyfriend/girlfriend relationship or a journey to a particular
    example. Some of the 1992 World Expo. To pack in the
    case that does not mean it has all of this?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s