Guacamole

Åh vad jag älskar avocado, eller har jag sagt det innan? Det är ju bara så gott, i alla dess former, så länge den inte är övermogen eller omogen. Jag äter i snitt 1 avokado om dagen och har lärt känna frukten och i det här laget brukar jag lyckas hitta perfekt mognad. Synd att det inte går att odla i Sverige, ett träd som kan bli 65m högt och vintergrönt hade varit härligt att ha i trädgården, inte bara vackert utan det hade kunnat ge mig 180 frukter per år 😀 Med tanke på hur mycket avokado jag äter så bode jag inte få några rynkor och min hjärna borde vara i toppskick. Jag skulle nog kunna säga att det inte fungerar, men med mycket tro och vilja så kanske jag inte får fler rynkor åtminstone.

Här kommer min variant/recept på guacamole:

2 avokado

1 dl cremefraiche

1 vitlöksklyfta, riven

1-2 tsk limesaft

1-2 kryddmått sambal oelek, beroende på styrka

Salt (smaksak, men ca 2 krm)

Mosa avokado och blanda med resten av ingredienserna, klart! Enklare kan det ju knappt bli. Passar perfekt till tacos, som kall sås till grillat eller på smörgåsen.

Idag blandade jag ner guacamolen i sallad tillsammans med nachos och riven ost och det blev kanongott.

3 reaktioner till “Guacamole

  1. Mammamandala

    Men du får känna lite runt om hela, den ska vara liiite mjuk, det ska gå o trycka lite lätt med tummen och sen att ”trycket” reser sig igen. Viktigt att känna i både botten o toppen för det hjälper inte att det mjuknat lite på ena sidan. Ska den vara till guacamole behöver avokadon vara ytterligare lite mjukare så den går att mosa.

    Fortsätt att köp och testa dig fram så kommer du snart på det du med 😉 Det är bra att ha lite framförhållning så du köper omogna för att sen låta de ligga i rumstemp och få mogna. Har den mognat kan de förvaras i kyl så de inte blir övermogna. Ge inte upp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s