Ofelias gyllene lök

Det var svårt det där med att hitta på ett namn på maträtten Ofelia valde förra veckan så vi sa att den inte behövde ha något speciellt namn, kommer hon på något i efterhand ändrar vi det då. Förra veckan valde hon under storhandlingen brysselkål som grönsak. Det skulle vara något med köttfärs och tricolorpasta, en sallad med soltorkade tomater o oliver skulle göras till.

Ofelia började med att plocka fram lite tillbehör från kylen som skulle användas. Hon bestämde att jag skulle göra en vanlig köttfärssås men byta ut champinjonerna mot linser (hon gillar ju inte svamp). Löken ville hon själv hacka och efter att hon hade skalat den utropar hon ”åååhh vilken vacker lök”. Hihi, så söt. Så den hackades och fick vara med i köttfärssåsen. Undertiden jag rörde ihop den gjorde Ofelia salladen.

Ofelias sallad: romansallad, rödlök, oliver, soltorkade tomater, cocktailtomater och röd paprika.

Köttfärssås: blandfärs, tomatpuré (brukar ha krossad tomat också men hoppade över det denna gång), lök, linser, matlagningsgrädde, vitt vin (rött tar jag ibland), buljong. Kryddor: salt, vitpeppar, svartpeppar, cayenne, oregano. Tricolor serverades till.

Vin-&chilifräst brysselkål: Kokade några minuter. Stektes i smör, vitt vin, citronsaft, örtsalt och chilipulver.

Allt serverades tillsammans med riven parmesanost.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: