Cassiopejas *Den förtrollande smaken*

Igår var det Cassiopejas tur att vara med i matlagningen och hennes val av grönsak, kronärtskocka, som ett tillbehör. Det skulle vara … något med mycket smak, gärna chili utan att vara för starkt. Något sött också, grönsakerna ska inte vara varma utan serveras till. Kycklingfiléer som görs hela i ugn, en god vinsås också. Couscous att ha till, det ska kännas lite som utländsk mat. Så lät det när Cassiopejas resonerade kring maten vi skulle laga igår. Jag har faktiskt inte kokat egen kronärtskocka (även om jag älskar kronärtskockshjärtan) tidigare och vi ska nog inte skryta med att den blev så bra heller, men hjärtat blev väldigt gott, det tyckte i alla fall jag som åt upp allas del. Kronärtskockan serverades med flingsalt och balsamvinäger.

Kycklingen: med ringlad honung, hackad röd chili, örtsalt och paprikakrydda åkte kycklingen in i ugnen i 200C, ca 20-25 min.

Grönsaker: Cassiopeja tärnade, hackade och delade tomater, gul paprika, rödlök och rev ost.

Vinsås: vitt vin, gräslök, citron, honung, mjöl, grädde, vatten, salt, peppar, timjan och grönsaksfond.

Couscous: kokt i vatten med fond och solrosolja. Stänk av citron och olivolja och kryddad med örtsalt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: