Gröna veggibiffar *lakto-ovo* *gi*

Vegetariska biffar är något jag verkligen har fastnat för, det är ju så enkelt att mixa och ha sig och få goda biffar. Sen är det förstås ett plus om barnen gillar det. Vilgot älskade biffarna, Cassiopeja tyckte sådär, Ofelia gillade det knapriga runt om. Själv tyckte jag att de fick en god fräsch smak.

50g spenat (fryst, hackad)
60g majs
2 morötter
125g linser (gröna, kokta)
1 pkt mozzarella ost
2 vitlöksklyftor
1 liten rödlök
3 stora champinjoner

1 ägg
3 msk krossat bovete
1 msk dinkelmjöl, fullkorn
1-2 lime
Kryddor: Örtsalt, salt, svartpeppar, paprika, chilipulver (eller 1 spansk chilipeppar) 

Sätt på en liten kastrull med vatten, låt koka upp. Skala morötterna och grovgriv, för att sen låta koka i ca 5 min.  Ta fram spenat, krossa vitlöksklyftorna, skiva champinjoner och rödlök, låt detta stekas en stund i panna för att vätska av sig. Häll av i durkslag där du även lägger i majs och linser. Riv mozzarellaosten.

Blanda ägg, mjöl, bovete, saften från ½ lime, kryddor och mozzarellan.

Mixa grönsakerna i en mixer/mixerstav (inte osten). Blanda med oströran och forma till biffar/bollar. Jag gjorde biffar för det känns enklast vid stekning, annars kanske man ska doppa/fritera i olja om man gör bollar. Stek i smör + olja tills ytan känns knaprig och god, vänd försiktigt så de inte går sönder. Servera med en god sallad och en klick gräddfil.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: