Mozartkulor

Här var Henrik i farten igen, medans jag slog in julklappar så tärnade han nougat, la om med mandelmassa och doppade i choklad. Detta är en absolut favorit för min del, åh så gott!

Nougat

Mörk choklad (eller valfri)

Mandelmassa

Vanillinsocker

Jag vet inte hur mycket av varje vi använde men gör så många du har nougat till och så många du orkar göra. Tärna nougaten. Skär upp mandelmassa i lagom storlek för att rulla till en boll som passar att formas runt nougaten. När alla är klara så smält chokladen (här kan du ta valfri choklad – mörk, ljus eller vit, vi tog ca 60g 70%-ig och lika mycket mörk blockchoklad). Rulla försiktigt bollarna i chokladen och låt svalna på bakplåtspapper på en bricka, pudra med vanillinsocker (ta hjälp av en te-sil). Låt sen mozartkulorna stelna i kylen.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Mamma /mormor
    Dec 31, 2010 @ 15:29:37

    Min favorit med mumsigt gott : )

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: