Krämig vitlökspasta med knaperstekt bacon och pinjenötter

Snabblagat och enklast möjliga vardagsmat tillhör detta recept. Kom just på att jag borde kanske skapa en ny kategori med snabblagat, recept som tar max 30 min att laga. Denna rätt platsar där.

Pasta
Pinjenötter
2pkt bacon
6 champinjoner
100-200g vitlöksfärskost (eller så mkt som ni vill ha).
Lite buljong, vitt vin eller matlagningsgrädde för att kräma till spaghettin lite mer.
Kryddor: Flingsalt, chilipulver, svartpeppar, örtsalt, färsk oregano.

Koka pasta. Skiva champinjoner och klipp bacon i lagom bitar. Torrosta pinjenötter. Knaperstek bacon. Låt baconen rinna av på papper och stek champinjonerna i smör, krydda med örtsalt och chilipulver. Häll av nästan allt pastavatten (pastan kokad i buljong), spara ev lite till att kräma till pastan. Lägg ner färskosten i kastrullen tillsammans med en klick smör och rör ned lite spaghetti i tagen så det blandas väl. Vill du inte använda buljong så ta några skvättar vitt vin eller matlagningsgrädde för att få spaghettin riktigt krämig. Lägg sist i bacon och champinjoner och servera med de rostade pinjenötterna, strö över flingsalt, färsk oregano och grovmald svartpeppar.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Trackback: Veckomeny för vecka 50 « Mammamandala's Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: