Godaste kladdkakan

Kladdkakan finns i mängder av varianter men min absoluta favorit när det gäller kladdkaka kommer här. Det är från aftonbladets tävling om årets kladdkaka för några år sedan. Jag var så otroligt sugen på en fredagskaka till kaffet igår när jag pluggade och blev påmind om hur snabbt det går att göra en kladdkaka och turligt nog så fanns alla ingredienser hemma.

100 smör
Smör + Kokos till formen
2 ägg
3 dl socker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vanillinsocker
½ tsk salt
50 g mörk choklad, minst 70%
100 g nougat

Sätt ugnen på 180C varmluft. Smält smöret. Smöra o ”bröa” formen med kokos. Vispa ihop ägg och socker (handvisp använder jag). Rör ner mjöl, kakao, vanillinsocker, salt och till det smälta smöret. Blanda väl. Hacka chokladen grovt o rör ner den också. Häll över smeten i formen och sätt in i mitten av ugnen i 18 min (jag har testat mig fram och gillar exakt 18 min bäst, men mellan 15-22 min). Ta ut formen och låt stå några minuter innan du hyvlar över nougaten och låter den smälta över. Bre ut nougaten och låt den stelna. Servera! Jag brukar inte ha något till men en god glass eller en liten klick grädde är nog gott. Allra godast är den enligt mig när den har blivit kall i kylen för då har chokladbitarna stelnat och kakan är riktigt seg och god, precis som en kladdkaka ska vara 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s