Kyckling- & nudelsoppa med smak av Kina

Visst blir man glad när man som mamma får höra från sina barn att maten var jättegod. Cassiopeja tyckte att soppan var så god. Ofelia gillade kyckling, majs, buljong och nudlar men försökte pilla bort lök, persilja och morot. Sen var deras tips att ha i en liten klick gräddfil. Själv åt jag utan gräddfil och tyckte det var en god smak, det smakade lite som en kinesisk kycklingsopppa. Soppan skulle passa perfekt att ha som en förrätt till kinamat. Ska den bjudas på kan det vara fint att garnera med nyklippt bladpersilja.

½ grillad kyckling (ca 150-200g rensat kycklingkött)
2 l vatten
1-2 lökar
1 morot
2-3 vitlöksklyftor
2 dl majs
1 dl bladpersilja
1½-2 msk kycklingfond (börja med 1½msk, det räckte här)
1 msk soja (äkta kinesisk)
½-1 tsk sambal oelek (börja med ½ tsk, smaka av o häll i mer om det ska vara starkt)
½ lime, skal + saft
2-3 cm ingefära
100g äggnudlar
Kryddor: 1 tsk örtsalt, ½ tsk salt, vitpeppar 

Skiva lök, morot och krossa vitlök, stek detta sen lite lätt i olja utan att det tar färg. Hacka bladpersilja (slätbladig) och lägg i grytan. Häll på 2l vatten. Låt småputtra under lock i ca 20 min, rör om lite då och då. Förbered resten av ingredienserna under tiden som att skala och riva ingefära, riv skalet från lime o pressa ur saften och tärna kycklingen. Krydda vattnet med fond, sambal, ingefära, soja, lime och övriga kryddor, rör om smaka av! Lägg i kyckling och majs. När soppan verkar klar så dela nudlarna och lägg i soppan. Servera soppan rykande het.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: