Nötfärsenchiladas med honung o chilikryddad majskolv

En bra vardagsrätt för lite variation till tacos. Det här kan ju inte direkt kallas GI med tanke på tortillas men om man inte kör rivstart tycker jag gott det kan få ätas lite då och då. Barnen blev glada i alla fall och åt med stor aptit, majsen som vi hade till blev en stor hit.

800g nötfärs
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 morot, finriven
3-4 msk tomatpuré
1 dl vatten
100g färskost
Pressad citron
5-6 tortillas
Riven ost
Kryddor: salt + örtsalt, chilipeppar, svartpeppar, koriander, spiskummin, paprikapulver.

Sätt ugnen på 200C. Stek färsen tillsammans med hackad lök, riven vitlök. Blanda ner morot, tomatpuré och kryddor. Rör ner färskost, vatten och citron. Smaka av, krydda mer om det behövs. Lägg lagom mycket med färs i en tortilla, rulla ihop lite lätt och lägg i en ugnsform (med lite olivolja i botten). Gör så många tortilla som det får plats eller som färsen räcker till. Jag gjorde bara fem för det fick inte plats fler i min form, men det blev gott om färs över. Strö över riven ost och stoppa in i ugnen, ta ut när det har blivit en lagom färg på osten, ca 15 min.

Servera stekta majskolvar med smak av honung och chili, avokado, babyspenat och en klick gräddfil.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: