Falsk carbonara, *GI

Idag tänkte jag göra en variant på carbonara men utan spaghetti. Istället blev det buljongkokt strimlad vitkål med samma bas som jag brukar göra när jag gör min variant av carbonara. Det blev gott men jag måste nog erkänna att jag tycker att det är lite godare med spaghetti, men detta duger gott och jag kan lätt laga detta igen.

Vitkål, strimla så mycket som ser lagom ut för dig/familjen
2 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
8 champinjoner
8 soltorkade tomater
1 dl vittvin (matlagningsvin går också bra)
2 dl matlagningsgrädde
1 dl buljong (kan tas från vitkålskoket)
Kryddor: salt, svartpeppar, cayennepeppar
1 äggula per portion
Parmesanost nyriven

Knaperstek bacon. Hyvla vitkål (kan göras med en osthyvel). Koka vitkål i vatten med en buljongtärning. Låt baconen rinna av på papper. Stek lök, vitlök och champinjoner. Rör ner resten av ingredienserna, ta buljongvatten från vitkålskoket. Tänk på att ta lite vätska i taget för att se så det inte blir för mycket sås, det beror ju på hur mycket vitkål som lagas till. Häll av vattnet från vitkålen och rör ner vitkål och bacon med såsen. Smaka av!

Servera med nyriven parmesanost, en äggula och solrosfrön.

En reaktion till “Falsk carbonara, *GI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s