Timjanlax på spenatbädd med krämig vitvinsås

En perfekt vardagsmat!

3 x 140 g laxfilé
2dl creme fraiche
½ dl vitt vin
1 tsk kycklingfond (jag hade ½msk, smaka av så det inte blir för salt)
2-3 nävar bladspenat
parmesanost
pumpakärnor
Kryddor: färsk timjan knappt en ½ kruka (uppskattar jag det till, jag plockade nog lite mindre än så i trädgården), örtsalt, citronpeppar.

Dela varje laxfilé på längden, krydda med örtsalt och citronpeppar. Fräs på hög värme i panna med smör/olja, max ett par minuter på varje sida. Blanda crème fraiche, vin, fond och hälften av timjan. Häll såsen i en mindre ugnsform, lägg spenaten över, sen laxen på spenaten. Strö över pumpakärnor, riv över parmesanost och krydda med den mesta timjan (spara lite till servering).

Servera med pasta (om du inte äter enligt gi) och en stor mozzarellasallad till.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Trackback: Veckomatsedel för vecka 37 *GI-vecka 4* (+ GI-uppdatering) « Mammamandala's Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: