Snabbt o enkelt med kyckling tikka masala, recept

Den här enkla vardagsgrytan passar perfekt när man har lite mindre tid för att stå i köket. Tyvärr blev maten uppäten innan jag hann ta foto. Cassiopeja tyckte om maten men för Ofelia var det ingen höjdare.

 ½ kyckling (grilla själv och lägg in färdiga grytbitar i kyl eller frys, 2-3 kycklingfiléer går också bra)
1 liten gul lök
1½ dl färdig tikka masala
3-4cm färsk ingefära
1 dl gräddfil
1 dl vatten
1 msk pressad citron
Kryddor: ½ tsk salt, svartpeppar

Tärna/strimla kycklingen (om inte det redan är klart). Hacka lök och riv ingefära. Stek kyckling, lök och ingefära ett par min så löken mjuknar. Krydda. Häll ner tikka masala och rör ut. Blanda ner resten av ingredienserna och låt småputtra några minuter. Servera till jasmineris eller bulgur med en liten klick gräddfil och goda grönsaker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: