Potatis- & kycklingpytt med pestosmör

Båda tjejerna gillade pytten och även om det petades lite i de varma grönsakerna så åt de av allt. En god pytt till vardagen 🙂

3 kycklingfiléer
10 potatisar
1 rödlök
2 tomater
1 röd paprika

Pestosmör:

ca 30-40g smör
2 vitlöksklyftor
1-3 msk pesto (jag hade i en stor, men skulle nog ta två stora msk nästa gång, gillar man pesto kan man utan problem ha i 3 msk också)
Kryddor: Havssalt, chilipeppar (ta cayenne om du gillar styrka)

Timjan
Parmesanost

Sätt ugnen på 220C. Skala potatis o lägg i en kastrull med vatten tills de ska tärnas. Blanda smör (kan värmas några sek i mikron för att lättare kunna blanda), pesto, riven vitlök och kryddor (tänk på att krydda så det ger smak åt hela plåten). Tärna sen kycklingen och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. Klyfta rödlök, paprika och tomat och lägg över kycklingen. Tärna potatisen och lägg överst. Klicka sen ut pestosmöret över potatisen. Sätt in plåten i ugnen (övre mitten).

Efter några minuter när smöret smält så rör om så allt får ta del av smaken. Jag rörde om några ggr innan det var klart för att allt skulle få färg. Det är färdigt efter ca 20-30 min (beroende på hur mkt färg du vill ha och vilken stl det är på alla tärningar). Smaka av och strö över lite havssalt om det behövs med sälta.

När pytten är klar så häll över allt i en mindre ugnsform (låt gärna formen stå en stund i ugnen så den inte är helt kall och kyler ner maten) innan servering och krydda med nyplockad timjan och hyvla över parmesanost. Servera gärna med en god fetaostsallad och en klick keso.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: