Vilgot vår lille kämpe

Han har varit så duktig hela helgen. Han har hostat, rosslat och pipigt. Febern har kommit och utan att vara hög har han varit påverkad av den. När han vaknade efter fyra timmars sömn mitt på dagen var han mer ansträngd än tidigare och vi bestämde oss för att åka in till barnakuten. Först fick vi ett mindre bra bemötande och jag blev påmind om hur jag inte vill bemöta framtida patienter, de var onödigt otrevliga. Så även om de två ssk vi träffade tyckte att vi kommit i onödan sa dem att läkaren skulle lyssna på honom. Efter en lång väntan kom läkaren som var en total motsats till ssk, hon var jättetrevlig, ställde frågor, lyssnade och undersökte Vilgot noga. Hon hörde direkt att han lät väldigt rosslig och såg att han kämpade i sin andning. Besöket slutade med först två inhalationer av ventoline, vilket inte gav så stor effekt så det blev betapred och sen ytterligare en inhalation. Vilgot var så duktig, första inhalationen var lite jobbigare, då skrek han men den andra var han väldigt lugn under och när han fick den tredje så låg han och log och flirtade under masken. Då hade ssk mjuknat och sa att han förstod nog att det var viktigt och tyckte säkert att det var skönt att bli hjälpt.

På väg till bilen somnade han direkt, han var nog helt slut efter sjukhusbesöket. Han sover fortfarande och jag hoppas så att natten blir bra och att han vaknar piggare imorgon.

Annonser

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. sofia
  Feb 09, 2010 @ 07:26:39

  tänker på er,å lilla kämpen
  ge han en stor puss frn oss

  Svara

 2. Caroline
  Feb 09, 2010 @ 08:13:39

  Vad skönt att ni blev väl bemötta tillslut. Och att ni stod på er. Hoppas han blir frisk inom kort nu.
  Kram

  Svara

 3. Tess
  Feb 19, 2010 @ 20:13:08

  Hej!
  Hur är det med honom?
  Vad va fel?
  Låter som RS?
  Tya låg inladg 3dygn förra veckan, visade sig att det var RS och lunginflammation…
  Kram

  Svara

 4. mammamandala
  Feb 19, 2010 @ 21:08:31

  Hej. Jo men det är mycket bättre nu. Vi inhalerar varje dag för att minska framtida liknande besvär. Jag tror att det var en förkylningsastma. Ofelia (vår 2a) hade rs-virus och det var ganska likt men hon mådde mycket sämre. Jag läste om din lilla Tyra, stackars liten. Jag var så orolig för att det skulle leda till lunginflamation här med men det blev öroninflamation istället.

  Hur är det med din lilla nu?

  Kram

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: