Mandalas vinkokta lax med smak av citron & dill

En laxrätt som gick väldigt fort att göra och enkelt var det med. Passar perfekt att göra när man har lite vin över 🙂

4 laxfiléer
3-4 dl vitt vin
2 dl vatten
1½ dl matlagningsgrädde
1 msk kesella
1 msk citronsaft
½ buljongtärning
½-1 msk mjöl till redning
Dill
Gräslök
Kryddor: Örtsalt, vitpeppar

Häll vin, vatten och citron i en kastrull låt detta koka upp och tärna laxen under tiden. Krydda laxen med örtsalt och vitpeppar, häll ner den i kastrullen. Laxen kokar snabbt färdigt och efter 5-7 min är den klar. Ta upp laxen men låt vätskan puttra vidare. Sänk värmen så det inte kokar mer, häll i grädde, buljongtärning, kesella och rör om. Red av med lite mjöl. Häll i dill och gräslök och smaka av, krydda mer om det behövs (jag saltade lite extra), eller om mer citronsmak önskas. Lägg i laxen igen och känn så att den är varm när det severas.

Jag serverade detta till ris och sallad, välj en matig sallad till istället om du vill ha middagen gi-anpassad.

Annonser

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Mamma//mormor/svärmor
    Jan 08, 2010 @ 17:15:04

    Lättätet och som vanligt mycket gott. Tack !

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: