Mandalas krämiga kyckling i ugn

Det blev inte så mycket sås och här är det bara jag och mannen som äter såsen så om ni ska laga detta kan man dubbla såsen (buljongtärning kan det nog ändå räcka med en halv). Jag fick användning av lite rester från tidigare middagar som mjukost och tzaziki.

3 kycklingfiléer
100-150g mjukost
1-1½ dl morotstzaziki
3 msk provencaliska örter
½ buljongtärning, finriven
Kryddor: örtsalt & vitpeppar

Sätt ugnen på 200C. Skär skåror i kycklingfiléerna (jag gör så mest för att de fortare ska bli färdiga), lägg i en ugnsform, krydda och in med kycklingen i ugnen. Blanda tzaziki (eller rivna morötter, CF, riven vitlök, salt), mjukost, örter och den rivna buljongtärningen. När den börjar bli klar häll den krämiga röran över kycklingen och in i ugnen en stund till, tills allt får en fin färg. Vi åt detta tillsammans med ris, sallad och smörfrästa champinjoner.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: