Mandalas snabba kycklinggryta med rödvin

3 kycklingfiléer
3 tomater
½ rödlök
½ röd paprika
1 dl rödvin
1 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
½ buljongtärning (grönsaks)
1 msk mjöl
1½ msk soya (mushroom)
Kryddor: Örtsalt, cayennepeppar, vitpeppar och färsk timjan (torkad går bra med)

Skär kycklingen i bitar, krydda (men vänta med timjan) och fräs. Skiva rödlök, tärna tomaterna och paprikan. Lägg grönsakerna tillsammans med kycklingen och låt det fräsa några minuter. Häll i rödvin, rör om, häll sen i grädde, vatten, buljongtärning, soya och timjan. Rör ordentligt när mjölet ska ner. Smaka av och krydda mer om det behövs annars är grytan klar att servera med ris och sallad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: