Mandala´s lax- & räkgryta

laxgryta

4 laxfiléer
250 räkor med skal
8 champinjoner
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
10 cm squash
5-6 ”bollar” med hackad fryst spenat (ta färsk om du har)
1 pkt creme cheese
1 dl vitt matlagningsvin (ta vanligt vin om du har)
2 dl vatten
1 buljongtärning
Kryddor: salt, örtsalt och cayenne

Jag brukar göra i ordning alla grönsaker först och lägga på en tallrik så har man det fixat (även till salladen).  Tärna sen laxen och stek lite lätt tills den blir precis klar, krydda med örtsalt och cayenne. Skala räkorna under tiden. Lägg den färdiga laxen åt sidan för att sedan steka purjolök, champinjoner och vitlök. Ner med spenat, creme cheese, squash, vin, vatten och buljongtärning. Låt det puttra och vänd sen ner laxen och räkorna (som du skalat). Smaka av och krydda med salt och cayenne. Färdigt! Väldigt smidigt.

Servera med en smakrik bulgur (kokad i buljong, smaksatt med salt, cayenne, citron och olivolja) och en god sallad.

Annonser

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Mamma//mormor/svärmor
    Okt 02, 2009 @ 08:47:38

    Detta åt jag igår och det va jättegott : )

    Svara

  2. mammamandala
    Okt 02, 2009 @ 09:10:49

    Bra att någon annan kan svara på det. Jag äter inte själv fisk så denna rätt var lite svår att själv bedömma. Men tur att det gick hem. Cassiopeja gillade laxen men inte räkorna medans Ofelia älskade räkorna, ja hon åt bra av allt ihop faktiskt.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: