Kasslerpytt med smak av sweetshili och lime

Skriver receptet på ett ungefär.

kasslerpytt

Pasta
Kassler
1/3-½ Squash
1 paprika
1 stor morrot
10 cm purjolök
2-3 vitlöksklyftor
Broccoli
2-3 msk sweetchilisås
1/4 lime
Kryddor: örtsalt, salt, citronpeppar & svartpeppar

Sås:
2 dl creme fraiche
1/4 lime (både skal och saft)
2 tsk fransk senap
Kryddor: salt, svartpeppar

Koka pasta. Strimla kassler och alla grönsaker i önskad form. Riv vitlöken. Fräs kassler och vitlök, krydda med örtsalt och citronpeppar. När det har fått färg så häll av på en tallrik och fräs grönsakerna i samma panna med lite olja, det räcker med några minuter så grönsakerna får behålla krispigheten. Häll tillbaka kasslern och vitlöken. Häll ner sweetchilisås. Riv skalet av en ½ lime, använd hälften till pytten och hälften till såsen, använd även hälften av saften alltså 1/4. Smaka av pytten och krydda mer med salt och svartpeppar om det behövs.

Blanda CF, fransksenap, lime (1/4 skal och saft), krydda med salt och peppar och smaka av, såsen är klar.

Servera kasslerpytt med valfri pasta och en stor klick lime- & senapssås. Väljer du att servera utan pasta har du en perfekt gi-måltid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: