Risgratäng

Precis som allt annat jag gör så har jag inget riktigt recept men skriver ner på ett ungefär hur mycket det ska vara av allt. Det är en variant av mammas risblandning som hon gjorde förr i tiden.

risgratäng

5 portioner ris (med buljong)
2 kycklingfiléer
1 pkt bacon
2 kabanoss
1 lök
8 champinjoner
1 morot
1 dl creme fraiche
Majs
Soya
1-2 påsar bearnaisesås (jag hade en påse idag men ska det täcka hela behövs två)
Rivost
Kryddor: örtsalt, salt, vitpeppar, chilipeppar

Börja med att koka riset och sätt ugnen på 220C (varmluft). Skär bacon i bitar och knaperstek. Skiva kabanoss och dela kyckling under tiden. När baconet är klart låt fettet rinna av på papper och stek och krydda kycklingen (jag kryddade med örtsalt, vitpeppar och chilikrydda). Under tiden, skiva champinjoner, finriv moroten och hacka löken. När kycklingen är klar lägg den åt sidan då kan korv stekas, det går snabbt, sen bort med korven och i med svamp, lök och morrot. Låt detta fräsa en stund, salta, i med creme fraiche och soya. Gör bearnaisesåsen och riv ost. När allt är klart häll riset i en gratängform, häll över röran med svamp, lök mm. Lägg sen i kyckling, bacon, korv och majs. Såsen hälls på och den rivna osten läggs på sist. In med allt i ugnen och när osten har fått en fin färg är maten klar (det tar bara några minuter).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: